Я досліджую світ.Тема:Традиційні українські страви.

















Смачні українські страви подаються на красивому глиняному посуді,столи прикрашені вишитими рушниками.

1. Затірка — одна з найдавніших українських страв. Взагалі ця страва була поширена на території проживання усіх слов’янських народів. Рецепт дуже простий: готується добряче підсолене пшеничне тісто, котре потім розтирається у макітрі з пшеничним борошном. Розтирати тісто потрібно, доки воно не перетвориться на мілкі розсипчасті кульки розміром з горошину. Ці кульки відварюються у воді, молоці або бульйоні. Страва готується, поки кульки не спливуть на поверхню. Заправляють готову затірку маслом, олією чи шкварками. Раніше її вживали до столу щодня, адже вона проста у приготуванні та ситна.
2. Гомбовці – страва, що прийшла до нас з Угорщини, але певний час була розповсюджена і в Україні. Її унікальність полягає в тому, що вона майже ідентична із китайськими паровими булочками, які також вважаються там традиційною стравою. Тож можливо, цей рецепт прийшов до нас практично з іншого кінця світу. Гомбовці – це парові булочки-кульки із дріжджового тіста. Всередину тіста додають різні начинки із ягід, фруктів чи просто заправляють тісто прянощами. Відрізняються ці українські кульки від інших одним нюансом – після приготування їх обвалюють у крихтах підсмажених сухарів із цукром.
-Сирні Гомбовці я смакувала на Західній Україні.Дуже смачно!
-Про інші забуті українські страви ми поговоримо на наступному уроці.
-ВАм було цікаво?
-Гостинно пригощаю українським короваєм.
-

с.109-опрацювати,виліпити разом з мамою вареники.














Смачні українські страви подаються на красивому глиняному посуді,столи прикрашені вишитими рушниками.

1. Затірка — одна з найдавніших українських страв. Взагалі ця страва була поширена на території проживання усіх слов’янських народів. Рецепт дуже простий: готується добряче підсолене пшеничне тісто, котре потім розтирається у макітрі з пшеничним борошном. Розтирати тісто потрібно, доки воно не перетвориться на мілкі розсипчасті кульки розміром з горошину. Ці кульки відварюються у воді, молоці або бульйоні. Страва готується, поки кульки не спливуть на поверхню. Заправляють готову затірку маслом, олією чи шкварками. Раніше її вживали до столу щодня, адже вона проста у приготуванні та ситна.
2. Гомбовці – страва, що прийшла до нас з Угорщини, але певний час була розповсюджена і в Україні. Її унікальність полягає в тому, що вона майже ідентична із китайськими паровими булочками, які також вважаються там традиційною стравою. Тож можливо, цей рецепт прийшов до нас практично з іншого кінця світу. Гомбовці – це парові булочки-кульки із дріжджового тіста. Всередину тіста додають різні начинки із ягід, фруктів чи просто заправляють тісто прянощами. Відрізняються ці українські кульки від інших одним нюансом – після приготування їх обвалюють у крихтах підсмажених сухарів із цукром.
-Сирні Гомбовці я смакувала на Західній Україні.Дуже смачно!
-Про інші забуті українські страви ми поговоримо на наступному уроці.
-ВАм було цікаво?
-Гостинно пригощаю українським короваєм.
-

с.109-опрацювати,виліпити разом з мамою вареники.
Как интересно! Нам сразу захотелось что-то приготовить из национальных блюд. У нас на обед сегоднях деруны с борщём) благодарим за вкусную тему!
ВідповістиВидалитиЯ рада,що вам сподобалась тема і ви своєю дружною родиною готуєте разом українські страви.
ВідповістиВидалити