вівторок, 5 травня 2020 р.

Я досліджую світ.Тема:Традиційні українські страви.

Українські народні страви - презентация онлайн

презентация1.pptx укр. страви




Українська кухня" - презентація з різне

Презентация на тему: "НАРОДНА КУХНЯ. ТРАДИЦІЇ НАРОДНОГО ХАРЧУВАННЯ ...


Презентація по народознавству "Українські страви"
Презентація на тему Кухня народів світу — готові шкільні ...

Презентация на тему: "НАРОДНА КУХНЯ. ТРАДИЦІЇ НАРОДНОГО ХАРЧУВАННЯ ...

українські страви з Енеїди І. Котляревського - презентация онлайн

Конспект відкритого уроку з трудового навчання на тему ...

Презентація на тему Українські народні страви: налисники — готові ...

Українська кухня" - презентація з різне
Презентація по народознавству "Українські страви"

Виховний проект: "Українські народні страви"

Українські страви - YouTube

10 національних страв кухні країн Європи

Презентація до виховної години "Українська національна кухня"

презентация1.pptx укр. страви

Смачні українські страви подаються на красивому глиняному посуді,столи прикрашені вишитими рушниками.

УКРАЇНСЬКА КУХНЯ - презентація з культури

1. Затірка — одна з найдавніших українських страв. Взагалі ця страва була поширена на території проживання усіх слов’янських народів. Рецепт дуже простий: готується добряче підсолене пшеничне тісто, котре потім розтирається у макітрі з пшеничним борошном. Розтирати тісто потрібно, доки воно не перетвориться на мілкі розсипчасті кульки розміром з горошину. Ці кульки відварюються у воді, молоці або бульйоні. Страва готується, поки кульки не спливуть на поверхню. Заправляють готову затірку маслом, олією чи шкварками. Раніше її вживали до столу щодня, адже вона проста у приготуванні та ситна.

2. Гомбовці – страва, що прийшла до нас з Угорщини, але певний час була розповсюджена і в Україні. Її унікальність полягає в тому, що вона майже ідентична із китайськими паровими булочками, які також вважаються там традиційною стравою. Тож можливо, цей рецепт прийшов до нас практично з іншого кінця світу. Гомбовці – це парові булочки-кульки із дріжджового тіста. Всередину тіста додають різні начинки із ягід, фруктів чи просто заправляють тісто прянощами. Відрізняються ці українські кульки від інших одним нюансом – після приготування їх обвалюють у крихтах підсмажених сухарів із цукром.

-Сирні Гомбовці я смакувала на Західній Україні.Дуже смачно!
-Про інші забуті українські страви ми поговоримо на наступному уроці.
-ВАм було цікаво?

-Гостинно пригощаю українським короваєм.
-
Коровай на замовлення - Київхліб

с.109-опрацювати,виліпити разом з мамою вареники.

2 коментарі:

  1. Как интересно! Нам сразу захотелось что-то приготовить из национальных блюд. У нас на обед сегоднях деруны с борщём) благодарим за вкусную тему!

    ВідповістиВидалити
  2. Я рада,що вам сподобалась тема і ви своєю дружною родиною готуєте разом українські страви.

    ВідповістиВидалити

 Добрий день! Далі продовжимо зустрічатися з вами на платформі клас рум.